" Sinun luonasi on elämän lähde, sinun valostasi me saamme valon. Ps. 36:10

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry (SRK)

SRK:n Tiedote 28.6.2020

Tuhansia pieniä Suviseuroja ympäri maan 

Perinteisen suviseuratapahtuman peruuntuminen tältä vuodelta on aiheuttanut sympaattisen ilmiön: ympäri maata on rakennettu Suviseuroja pienoiskoossa.

Parhaillaan vietettävät Suviseurat toteutetaan virtuaalisesti: niitä voi seurata Kesäseuraradion kanavalla ja videolähetyksinä. 

Monet ovat halunneet kokoontua kuuntelemaan lähetystä ja viettämään viikonloppua yhdessä ystäviensä ja perheittensä kanssa. Tuhansille pihoille ja leirikeskuksiin on rakennettu mahdollisimman paljon Suviseuroja muistuttavia puitteita: teltta- ja asuntovaunumajoitusta, kioskeja ja jäätelönmyyntipisteitä, ruoaksi on varattu perinteisiä suviseuraruokia. 

Suviseurojen tuntu

Helsinkiläiset Valde ja Marja-Liisa Palola ovat viettäneet Suviseuroja lastensa ja näiden perheiden kanssa Sipoossa. 

Suviseuratunnelmaa pihapiiriin ovat välittäneet kaiuttimet, joiden kautta radiolähetystä on kuunneltu. Majoittuminen ja ruokailu ovat mukailleet Suviseurojen leirielämää.

– Etäsuviseurat luovat hyvän tunnun Suviseuroista, Valde Palola toteaa. 

Hänen mukaansa etäsuviseurat ovat olleet monessa mielessä myös siunaukseksi. 

– Ajattelen, että näitä suviseuroja kuunnellaan ehkä enemmän kuin aikaisemmin niin kotimaassa kuin ulkomailla, Valde Palola sanoo.

Palolan perhepiirissä myös lapset ovat iloinneet kotisuviseuroista, vaikka ovatkin kaivanneet perinteistä suviseuratapahtumaa. Erityisen mukavaa heistä on ollut tavata serkkuja ja nukkua teltassa.

Luovia ratkaisuja

Myös Tornion Liakassa asuvat Tiina ja Matti Heikkala järjestivät yhdessä Taina ja Markku Hurtigin kanssa aidon tuntuiset kotisuviseurat.

– Keskiviikkona oli isonteltan pystytys, hakkeen levitys ja juhlaportin asennus talkootöinä, Matti Heikkala toteaa.

Heidän mielestään tunnelma kotisuviseuroissa on ollut todella hyvä. 

– Tilanteen huomioon ottaen ollaan saatu todentuntuiset kotisuviseurat.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) pääsihteerin Juha Kaarivaaran mukaan tämän kesän erilaiset Suviseurat on otettu erittäin hyvin vastaan, vaikka monet ovatkin kaivanneet perinteistä suviseuratapahtumaa.

– Kodeissa on luovilla ratkaisuilla jäljitelty seuratunnelmaa. Tekniikka mahdollistaa erinomaisesti seurasanoman välittämisen kaikkialle, toteaa Kaarivaara. 

Suviseuroja voi seurata yhdeksällä eri kielellä.

– Olemme saaneet kuuntelijoilta viestejä eri puolilta maailmaa.  Suviseurojen lähetystehtävä on toteutunut hyvin, toteaa Kaarivaara.

Vanhoillislestadiolaisten Suviseuroista on yli 110-vuotisen historiansa aikana kasvanut Pohjoismaiden suurin hengellinen kesätapahtuma. Viime vuosina SRK:n Suviseuroissa on ollut yli 85 000 seuravierasta.

Täältä voit seurata Suviseuroja:

Lisätietoa seurojen ohjelmasta löydät osoitteesta srk.fi

Medialle suunnattua materiaalia löytyy osoitteesta Srk.fi > Suviseurat 2020 > Medialle

Lisätietoja:

SRK:n viestintäpäällikkö Olli Lohi, olli.lohi@srk.fi, 044 757 0056
Valde Palola, valde.palola@gmail.com, 040 584 6343
Matti Heikkala, maasa780@gmail.com, 040 411 7313