" Sinun luonasi on elämän lähde, sinun valostasi me saamme valon. Ps. 36:10

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry (SRK)

SRK:n Tiedote 26.6.2020

Piispa Keskitalo Suviseuroissa: Myös yhteiskunnallinen päättäjä vastaa toiminnastaan kaikkivaltiaalle Jumalalle

Tämän vuoden virtuaaliset Suviseurat avattiin aamupäivällä. 

Tervehdyspuheessaan Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo puhui Jumalan tahdon toteutumisesta ja muistutti, että myös yhteiskunnalliset päättäjät ovat viime kädessä saaneet valtansa Jumalalta ja ovat myös toiminnastaan hänelle vastuussa. 

Hän oli pahoillaan, että maallistuminen on heikentänyt yhteiskunnallisten päättäjien ymmärrystä tästä. 

– Ei kannata kuitenkaan vain surkutella, sillä on paljon myös omassatunnossaan tarkkoja ja oikeudentuntoisia päättäjiä ja erilaisissa yhteiskunnan vastuutehtävissä toimivia, hän sanoi.

Surkuttelun sijasta hän neuvoi kaikkia kristittyjä rukoilemaan Jumalan mielen mukaista kehitystä yhteiskuntaamme ja koko maailmaan. 

Keskitalo pohti, että seuratunnuksen rukous ”Tapahtukoon sinun tahtosi” on rohkea, koska Jumalan tahto voi olla erilainen kuin oma tahtomme. 

– Meille ihmisille on ominaista, että toivoisimme että minun tahtoni toteutuisi.

– Voimme kuitenkin luottaa siihen, että Jumalan tahto on hyvä, Keskitalo totesi.

Tullimiehen valinta

Avaussanoissaan Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila puhui Matteuksen evankeliumin pohjalta. Tuossa tekstissä Jeesus kutsuu Matteus-nimistä tullimiestä seuraajakseen. 

– Matteus nousi välittömästi ja lähti seuraamaan Jeesuksesta. Hän löysi armollisen Jumalan, kääntyi synnin tieltä taivastien kulkijaksi, Taskila sanoi.

Matteusta pidettiin syntisenä ja rosvona, häntä hyljeksittiin ja vihattiin, mutta hän kelpasi Jumalalle.

Raamatussa kerrotaan, että kaikki ihmiset eivät ota vastaan Jeesuksen kutsua. 

– Hänet ottaa vastaan ihminen, joka kaipaa armoa ja anteeksiantamusta. Hengellisesti rikkaat ja onnistuneet eivät tarvitse hänen apuaan, Taskila totesi. 

Avajaisissa puhui myös SRK:n pääsihteeri Juha Kaarivaara. Hän toi myös tervehdykset Pohjois-Amerikan sisarjärjestöltä LLC:ltä ja Ruotsin sisarjärjestöltä SFC:ltä.

Täältä voit seurata Suviseuroja:

Tervetuloa seuraamaan Youtube-kanavalle tai Virtuaalikirkko.fi-palveluun ehtoollislaulujen iltaa lauantaina 27.6. kello 19!

Lisätietoa seurojen ohjelmasta löydät osoitteesta srk.fi

Medialle suunnattua materiaalia löytyy osoitteesta Srk.fi > Suviseurat 2020 > Medialle

Lisätietoja:
SRK:n viestintäpäällikkö Olli Lohi, olli.lohi@srk.fi, 044 757 0056

Suviseurojen järjestäjä on Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys (SRK). Vanhoillislestadiolaisuuden toiminta on organisoitu Suomessa SRK:n ja rauhanyhdistysten kautta. Vanhoillislestadiolaisuus on Suomen evankelisluterilaisen kirkon suurin herätysliike.